Monday | Apr 15 2024
ALL

Analysis

BSF - Analysis
March 23, 2024

Perspektivat Universitare: Kuptimi mbi cilësinë arsimit i lartë në RMV – Doc. Dr. Bujamin Bela

Kapitali njerëzor përveç se është një variabël e rëndësishme për zhvillim ekonomik, ai paraqitet edhe si parakushti themelor për produktivitet… 116 VIEWS Read More
BSF - Analysis
March 11, 2024

Trendet ndërkombëtare të migracionit – Prof. Dr. Fati Iseni

Trendet ndërkombëtare të migracionit Prof. Dr. Fati Iseni – Universiteti “Nënë Tereza” në Shkup   Që nga kohërat e lashta… 85 VIEWS Read More
BSF - Analysis
March 7, 2024

Rusia, Politika e Jashtme dhe Ballkani Perëndimor – Dr. Muhamed Jashari

Trajtimi i Rusisë postsovjetike u shndërrua në objekt hulumtimi nëpër qendrat e ndryshme studimore dhe atë qoftë në studimet regjionale,… 122 VIEWS Read More
BSF - Analysis
February 17, 2024

Republika e Maqedonisë së Veriut në rrugëtimin eurointegrues: sfidat dhe mundësitë – Prof. Dr. Enver Abdullahi

Republika e Maqedonisë së Veriut në rrugëtimin eurointegrues: sfidat dhe mundësitë                    … 90 VIEWS Read More
BSF - Analysis
January 19, 2024

BSF Analizlerine Başlarken – Dr. Sevba Abdula

2020’li yıllar, insanlık tarihi açısından zor sınamaları içerisinde barındırdı. Küresel çapta Covid-19 salgını ve onun siyasal-ekonomik sonuçları, küresel ısınma, devletler… 152 VIEWS Read More
BSF - Analysis
January 17, 2024

Trendet e ndërkombëtarizimit të migrimit – Prof. Dr. Jeton Shasivari

Analiza do të përqëndrohet në disa aspekte politike dhe juridike të kësaj çështjeje. Lidhur me aspektet politike, fillimisht duhet analizuar… 135 VIEWS Read More
BSF - Analysis
January 17, 2024

Progresi i anëtarësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Unionin Evropian: perspektivat, sfidat dhe arritjet – Prof. Dr. Abdulla Azizi

Pas shpërbërjes së Jugosllavisë, Maqedonia e Veriut dhe shtetet tjera duhej të kërkonin një rrugë demokratike, përmes së cilës do… 224 VIEWS Read More
BSF - Analysis
January 8, 2024

Efektet ekonomike të migrimit në Ballkanin Perëndimor me fokus në Maqedoninë e Veriut – Prof. Dr. Merita Zulfiu Alili

Në vitet e fundit, Ballkani Perëndimor, dhe veçanërisht Maqedonia e Veriut, ka pësuar ndryshime të rëndësishme demografike të nxitura nga… 156 VIEWS Read More